Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenik župana na Međunarodnoj znanstvenoj konferenciji CECIIS 2014

OBJAVLJENO 17.09.2014.

Na Fakultetu organizacije i informatike Varaždin svečano je otvorena jubilarna 25. međunarodna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima CECIIS 2014.

Prigodnim riječima uz 25. godišnjicu Konferencije gostima su se obratili prof.dr.sc. Tihomir Hunjak, predsjednik Programskog odbora CECIIS i profesor emeritus Boris Aurer, prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Blaženka Divjak, te zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, koji je pozdravio strane goste u ime županije kojoj je obrazovanje na vrhu prioriteta. –Visoko obrazovanje kao vrh obrazovnog procesa nam je iznimno bitno i zato nam je posebno drago što u Varaždinu imamo ovaj fakultet, koji je i po nekim zadnjim istraživanjima jedan od najboljih fakulteta u Republici Hrvatskoj. Vjerujem da će najavljeni projekt izgradnje studentskog kampusa i nove zgrade FOI-a kojeg je vrijedna uprava fakulteta dovela u visoku fazu predrealizacije se i ostvariti čime će studenti i zaposlenici dobiti dodatnu kvalitetu i mogućnosti za rad, kazao je Kišić te dodao kako ova konferencija koja po jubilarni 25. put okuplja vrhunske stručnjake iz područja informacijskih sustava pokazuje i odličan međunarodni status i aktivnost ovog fakulteta jer je riječ o jednoj od najvećih konferencija ove vrste u Srednjoj Europi.

Središnja tema Konferencije koja traje od 17. do 19. rujna je „Uloga informacijsko-komunikacijskih tehnologija u rješavanju društvenih izazova“, a svoje će radove predstaviti znanstvenici i stručnjaci u području informacijskih i inteligentnih sustava iz 12 zemalja Europe i svijeta. Održat će se i okrugli stol pod nazivom „uloga modernih obrazovnih tehnologija i uzimajući u obzir zaštitu privatnosti“.

Uz CECIIS se već nekoliko godina odvijaju paralelna događanja koja su povezana s temom konferencije. Ove godine će se po četvrti put kroz sva tri dana trajanja konferencije organizirati stručni simpozij o računalnoj sigurnosti – FOI Security na kojem će se skupiti najveća imena u području računalne sigurnosti Hrvatske i svijeta. Po treći put će se održati i jednodnevni stručni simpozij o razvoju mobilnih aplikacija – na kojem će se govoriti o razvoju aplikacija za mobilne i ugrađene sustave.

Održati će se i 48-satno studentsko natjecanje Mobile App Chalenge te prezentacije najboljih studentskih razvojnih projekata. Po četvrti put će se održati jednodnevna Studentska poster sekcija na kojoj će studenti FOI-ja izlagati svoje istraživačke radove, dok će studenti iz nekoliko zemalja svijeta prezentirati svoje radove koristeći videokonferencijsku tehnologiju, dok će radionicu „Pravo na pristup informacijama – službene informacije, tijela javne vlasti i građani“ održati Digitalni informacijsko-dokumentacijski ured Vlade Republike Hrvatske.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Visoko obrazovanje kao vrh obrazovnog procesa nam je iznimno bitno i zato nam je posebno drago što u Varaždinu imamo ovaj fakultet.

Alen Kišić, zamjenik župana