Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenik župana primio predstavnike Moto kluba 4. gardijska Split

OBJAVLJENO 21.10.2014.

Kako bi predstavili svoj projekt „24 krunice za 24 godine“ predstavnici Moto kluba 4. gardijska brigada iz Splita i koordinatori projekta Ivica Runjić i Zlatko Borojević posjetili su Varaždinsku županiju, gdje ih je primio zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

Braniteljska karavana planira se u vremenu od 22. do 28. travnja 2015. godine, a cilj je projekta na poseban način pridonijeti i uveličati obilježavanje dana utemeljenja svih gardijskih postrojbi. Planirane aktivnosti ovog projekta obuhvaćaju povezivanje juga i istoka Hrvatske od Splita do Vukovara na način posjećivanja mjesta koja su od izuzetne važnosti za Domovinski rat i odavanje počasti hrvatskim braniteljima na prigodnim mjestima u hrvatskim gradovima. Varaždin će po prvi puta biti uvršten na rutu gradova koje posjećuje karavana branitelja-motociklista.

Zamjenik župana Alen Kišić je u ime Varaždinske županije podržao projekt u sklopu kojeg se planira održati i humanitarni koncert za nekoliko obitelji koje su u potrebi, a u tom dijelu Moto klub 4. gardijska surađivat će s varaždinskom Udrugom veterana 7. gardijske brigade – PUMA, čiji su predsjednik Robert Puja i tajnik Igor Tkalec također bili prisutni na sastanku.

- Varaždinska županija cijeni put koji je 4. gardijska prošla tijekom ratnih zbivanja. U ta ratna vremena kada je cijela Hrvatska bila jedinstvena upravo je 4. gardijska bila od iznimne važnosti za oslobođenje Hrvatske, a tada je, kao i sada u mirnodopsko vrijeme, vrlo dobro surađivala s našom varaždinskom 7. gardijskom brigadom Pumama. Uostalom, te dvije brigade su odigrale ključnu ulogu kod oslobođenja Knina i cijelog tog kraja. Zato nam je zadovoljstvo što su nas posjetili članovi Moto kluba 4. gardijska brigada koji su diljem zemlje poznati po svom radu i veseli nas što je Varaždin uvršten u popis hrvatskih gradova koje će posjetiti karavana, jer iako nismo bili direktno na bojišnici poznata je velika uloga ljudi iz ove županija tijekom Domovinskog rata – rekao je tom prigodom zamjenik župana Alen Kišić.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Varaždinska županija cijeni put koji je 4. gardijska prošla tijekom ratnih zbivanja.

Alen Kišić, zamjenik župana