Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenik župana sa veleposlanikom Japana

OBJAVLJENO 13.10.2014.

U sklopu posjete Varaždinu i otvorenja izložbe „Japanski urbanistički projekti 1960-ih“ veleposlanik Japana NJ.E. Keiji Ide održao je sastanak sa zamjenikom župana Varaždinske županije Alenom Kišićem u Županijskoj palači  te se tom prigodom upoznao  s bogatom poviješću same Županije, ali i projektima koje županijska vlast provodi kako bi poboljšala životne uvjete svojih građana.

Zamjenik župana je istaknuo kako se veleposlanik Japana s velikim zanimanjem upoznao s prednostima Varaždinske županije.

- Obzirom da mi mnogo financijskih sredstava ulažemo u razvoj obrazovanja te da nam je ono prioritet, veleposlanika je oduševila činjenica o broju naših učenika koji osvajaju prva mjesta na državnima, ali i međunarodnim natjecanjima. Posebno ga se dojmio rad naših Centara izvrsnosti- rekao je zamjenik župana te dodao kako Varaždinska županija svojim prirodnim ljepotama i kulturnim znamenitostima može biti pravi mamac za turiste iz dalekog Japana.

I veleposlanik NJ.E. Keiji Ide izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom te naglasio kako je Varaždinska županija jedna od najrazvijenijih hrvatskih županija.

- Moram priznati kako se u ovoj Županiji izvrsno nadopunjavaju bogata povijest, ali i perspektivna budućnost. Činjenica je da se ovdje kvalitetno živi, a najviše me veseli podatak da se na ovom prostoru isplati investirati. Nadam se da će u skorijoj budućnosti i poneka japanska otvoriti  svoj pogon ili predstavništvo – naznačio je veleposlanik Keji Ide te pohvalio Varaždinsku županiju koja svoj razvoj temelji na dugoročnom ulaganju u obrazovanje.

Nakon razgovora sa zamjenikom župana veleposlanik Japana je razgledao Županijsku palaču, a nakon toga  prošetao užim središtem Grada Varaždina.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Najviše me veseli da se na ovom prostoru isplati investirati.

veleposlanik Japana NJ.E. Keiji Ide