Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenik župana u Uredu hrvatskih regija u Bruxellesu

OBJAVLJENO 25.09.2014.

U organizaciji Europske komisije, delegacija predstavnika hrvatskih županija boravi 24. i 25. rujna u Bruxellesu. U sklopu posjeta delegacija se sastala s hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu te su tom prilikom posjetili Stalno predstavništvo Republike Hrvatske pri Europskoj uniji.

U Europskoj komisiji, predstavnici županija sudjelovali su na predavanjima o radu kabineta, o ulozi Europske komisije, o regionalnoj i urbanoj politici te o ruralnom razvoju. Predavanja su, između ostalih, održali članovi kabineta Povjerenika Nevena Mimice te Ivana Podhraški iz Opće uprave za regionalnu politiku i Martina Zeković iz Opće uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić, ovom je prilikom zajedno sa zamjenikom župana Bjelovarsko-bilogorske županije Nevenom Alićem i zamjenikom župana Krapinsko-zagorske županije Anđelkom Ferek-Jambrekom, posjetio Ured hrvatskih regija u Bruxellesu.

Na sastanku je predstavljen rad Ureda te su najavljene aktivnosti Ureda u sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna regija i gradova koji će se održati od 6. do 9. listopada ove godine u Bruxellesu, a na kojem će sudjelovati i delegacija Varaždinske županije.

 

NAJČITANIJE NOVOSTI