Službeni internet portal Varaždinska županija

Uručena priznanja najboljim učenicima i mentorima

OBJAVLJENO 17.06.2014.

Varaždin, 17. lipnja 2014. – Kako bi im se zahvalili na trudu, doprinosu i rezultatima u protekloj školskoj godini, Varaždinska je županija održala svečanu dodjelu priznanja, pohvalnica i zahvalnica najboljim učenicima i njihovim mentorima u dvorani Gospodarske škole Varaždin.

Uspjeh o kojemu govori brojka od 27 državnih prvaka, u pojedinačnoj i ekipnoj kategoriji, u potpuno različitim disciplinama, nema ni jedna županija u Republici Hrvatskoj, osim Varaždinske županije.
 
– To je pokazatelj kako u Varaždinskoj županiji živi puno talentirane djece s kojima se jako puno i kvalitetno radi, istaknuo je tom prilikom zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić te dodao kako su za ovakav izvanredni uspjeh potrebni talentirani učenici, kvalitetni učitelji, profesori, mentori koji s njima rade, kao i sustav koji županija i Ministarstvo putem ravnatelja organiziraju da bi njihova kvaliteta došla do izražaja. Centri izvrsnosti za koje županija izdvaja 2,3 milijuna kuna iz svojeg proračuna, projekti jednosmjenske nastave i novopokrenuto sufinanciranje udžbenika te puno manjih projekata daju ovakav fascinantni rezultat na ponos svih nas, zaključio je Kišić.
 
Na državnoj razini učenici iz Varaždinske županije osvojili su ukupno 27 prvih, 28 drugih te 24 trećih mjesta i uspoređujući rezultate drugih županija s ponosom možemo zaključiti kako Varaždinska županija ima najbolje učenike i najviše nagrada na državnim natjecanjima!

 

NAJČITANIJE NOVOSTI

Centri izvrsnosti za koje županija izdvaja 2,3 milijuna kuna iz svojeg proračuna, projekti jednosmjenske nastave i novopokrenuto sufinanciranje udžbenika te puno manjih projekata daju ovakav fascinantni rezultat na ponos svih nas.

zamjenik župana Alen Kišić