Službeni internet portal Varaždinska županija

Osmašima s područja Grada Varaždina predstavljene srednjoškolske ustanove

OBJAVLJENO 12.04.2016.

Kampanja "Odaberi svoju školu", koju Varaždinska županija organizira već devetu godinu zaredom, započela je jučer, 11. travnja, predstavljanjem svih srednjoškolskih ustanova s područja Varaždinske županije i partnera, u školsko-športskoj dvorani Druge gimnazije Varaždin. 

Predstavljanje je organizirano za sve učenike osmih razreda iz osnovnih škola s područja Grada Varaždina kako bi prikupili sve informacije o načinu upisa te mogućnostima srednjoškolskog obrazovanja.

Na početku predstavljanja prisutne učenike i njihove roditelje pozdravili su župan Varaždinske županije Predrag Štromar i gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš. Župan Štromar je istaknuo da ima više upisnih mjesta nego učenika koji završavaju osmi razred.

- Želimo omogućiti djeci da odaberu ono što stvarno žele, ono što im leži. Svima poručujem da dobro prate trendove u zapošljavanju. Trenutno imamo malo nezaposlenih na burzi i ima dosta prostora za zapošljavanje. Razmišljajte što će biti za četiri godine ili za osam godina i upisujte takve programe, a nemojte upisivati one programe za koje je previše kandidata, a nema posla. O tome moraju roditelji s djecom odlučiti, a mi kao Županija moramo omogućiti da svi mogu upisati što žele - rekao je župan.

Ova se kampanja organizira već devetu godinu, a 17 javnih i privatnih srednjih škola iz Varaždinske županije će do 22. travnja obići 10 škola diljem županije i predstaviti se 1751 učeniku iz 41 osnovne škole, koliko ih ima u Varaždinskoj županiji. Svaki učenik dobit će besplatan Vodič kroz srednje škole Varaždinske županije s detaljnim opisom programa u svim srednjim školama Varaždinske županije

Nakon kratkog predstavljanja programa svake srednje škole te partnera na projektu, učenici i njihovi roditelji imali su priliku postaviti sva dodatna pitanja predstavnicima škola, a svaki učenik dobio je i prigodnu brošuru „Odaberi svoju školu“ kao svojevrstan vodič kroz škole Varaždinske županije koji sadrži sve informacije o postojećim srednjim školama, strukama i zanimanjima, ali i o mogućnostima kasnijeg zapošljavanja.

Inače, ova jedinstvena kampanja koja je započela u Varaždinu nastavlja se predstavljanjem srednjih škola u Novom Marofu, Varaždinskim Toplicama, Visokom, Lepoglavi, Ivancu, Petrijancu, Vidovcu, Gornjem Knegincu, a  završava u Ludbregu.

Početku kampanje prisustvovao je i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

NAJČITANIJE NOVOSTI