Objavljeno 16.8.2023. Aktivno

Otvoren drugi poziv za prijavu projektnih ideja Saveza Alpe - Jadran 2023. godine

Objavljen je drugi natječaj za prijavu projektnih ideja Saveza Alpe - Jadran za sufinanciranje projekata iz zajedničkog proračuna Saveza 2023. godine. Prijave se zaprimaju od 16. kolovoza do 2. listopada na adrese tematskih koordinacijskih točaka (TCP).

Savez poziva sve prihvatljive zainteresirane prijavitelje da se odazovu pozivu na natječaj, a to su: organizacije civilnog društva, tijela javne vlasti, ustanove, poduzeća i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Savez i ovoga puta pruža financijsku potporu za:

  • troškove pripreme projekta koji će biti financiran iz EU programa (npr. Europa za građane, ERASMUS+, Kreativna Europa, itd.) i
  • zajedničke projekte od općeg interesa Savez Alpe-Jadran.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih financijskih sredstava za dodjelu u okviru ovog poziva iznosi 30.000 eura

Kriteriji za uspješnu prijavu su:

  • projekt mora obuhvaćati minimalno tri redovne članice iz tri države Saveza (Austrija, Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Srbija), što više, time veća šansa da bude odobren;
  • sve regije članice Saveza moraju imati mogućnost sudjelovati u projektu;
  • uloga svakog partnera mora biti opisana u Prijavnom obrascu;
  • očekivana dodana vrijednost projekta za čitavu mrežu Saveza mora biti jasno opisana u Prijavnom obrascu te je podložna evaluaciji nakon provedbe projekta;
  • opći doseg projekta (sudionici, posjetitelji, medijski istupi, tiskane i/ili online objave rezultata, itd. ) je ključan;
  • svi projekti moraju doprinijeti prioritetu “Jačanje kohezije Zajednice“, kao što je definirano Strategijom (vidi str. 59./60. Strategije Geografskog područja Saveza Alpe-Jadran do 2027. godine).

Popis kontakata tematskih koordinacijskih točaka (TCP) dostupan je na sljedećem linku: https://alps-adriatic-alliance.org/contact/. Osobe zadužene za svako od područja rado će vam pomoći s prijavom i odgovoriti na postavljena pitanja.

Prijavni obrazac u prilogu ovog poziva potrebno je ispuniti podacima o projektu najkasnije do ponedjeljka, 2. listopada 2023., do 23:59 sati.

Za sve dodatne informacije o pozivu Saveza ili o njegovom radu, možete se obratiti i u Upravni odjel za gospodarstvo i europske poslove Varaždinske županije, putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće