Predsjednik i potpredsjednici

dr.sc. Josip Križanić - predsjednik Županijske skupštine

Rođen sam 7.veljače 1968.g. u Varaždinu. Osnovnu školu završio sam u Jalžabetu, a Srednju medicinsku u Varaždinu. Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu upisujem 1987.g.  gdje samo i diplomirao 1993.g. 

1994.g. zapošljavam se u Veterinarskoj stanici Varaždin. U lipnju 1999.g. obranio sam znanstveni magistarski rad, a 2005.g. obranio i doktorsku disertaciju iz područja biomedicine i zdravstva.

Objavio sam desetak znanstvenih i stručnih radova i publikacija.

U dva mandata od 2005.g. do 2013. g. obnašao sam dužnost općinskog načelnika Općine Jalžabet, u dva mandata sam županijski vijećnik te dva mandata saborski zastupnik. Po završetku saborskog mandata vraćam se u Veterinarsku stanicu d.d. Varaždin na mjesto Predsjednika uprave.

2006.g. izabran sam na dužnost predsjednika Uprave  Veterinarske stanice d.d. Varaždin i direktora firme kćeri Stočar d.o.o. Već tri mandata predsjednik sam općinskog odbora HDZ-a Općine Jalžabet i član županijskog odbora HDZ-a.

2011.g. izabran sam za predsjednika Hrvatske veterinarske komore regije sjever i člana predsjedništva Hrvatske veterinarske komore.

U svibnju 2012.g. izabran sam za člana predsjedništva HDZ-a, a od kolovoza 2012.g. sam i povjerenik HDZ-a Varaždinske županije, a zadnja dva mandata i potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije.

2015. izabran sam za zamjenika predsjednika Hrvatske veterinarske komore.

2016. ponovo sam izabran za člana Predsjedništva HDZ-a.

Oženjen sam i imam dvoje djece.


Dragutin Kranjčec - potpredsjednik Županijske skupštine

Dragutin Kranjčec je rođen 1949. godine u Horvatovcu kraj Varaždinskih Toplica. Po završetku Strojarsko – tehničke škole u Varaždinu, zaposlio se kao kovinotokar u Metalnoj industriji Varaždin. Nakon toga je radio u Njemačkoj u tvrtki MTU GmbH pet godina. Po povratku iz Njemačke, 1976. godine kratko je radio u Tvornici opruga u Varaždinskim Toplicama, te Autotransportu Varaždin kao vozač u međunarodnom prometu.

Prekretnica se dogodila 1982. godine kada je u Varaždinskim Toplicama otvorio kovinotokarski obrt, te započeo poduzetničku karijeru. 1990. godine osnovao je tvrtku Tonimir Transport International d.o.o. – TTI d.o.o., koja se bavi logistikom i prijevozom robe, uz specijalizaciju za prijevoz viseće konfekcije i tekstila. Već od tada je uglavnom poslovao s tvrtkom Johann Birkart, današnjim Logwin Solutions Networks, a koja suradnja traje i danas. 

Godine 2007. započeo je suradnju s nizozemskom tvrtkom DAF, čime je TTI d.o.o. postao generalni zastupnik DAF kamiona i dijelova za Hrvatsku, te vodi ovlašteni servis vozila.

TTI d.o.o. je danas dio međunarodne transportne mreže i bitan čimbenik u logistici odjeće i ostale konfekcije. Prijevozi se vrše po čitavoj Europi, a karakterizira ga visoka razina usluge po načelu supply chain managementa. 

Od 2001. godine obnašao je dužnost gradonačelnika Varaždinskih Toplica u tri uzastopna mandata. Član je HSLS-a i politički aktivan od 1996. godine. Dobitnik je nagrade za životno djelo Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika – CROMA 2017. godine.

Danas je Dragutin Kranjčec aktivan kao predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika, te nastoji kroz svoje znanje, iskustvo, kontakte i djelovanje kroz Udrugu pomoći u razvoju i poboljšanju hrvatskog cestovnog prijevozništva.


Željko Posavec - potpredsjednik Županijske skupštine

Željko Posavec, rođen 21. svibnja 1989. godine u Varaždinu, završio je svoje visokoškolsko obrazovanje na Fakultetu za strojarstvo u Mariboru, Rebuplika Slovenija, gdje je stekao temeljna znanja i kompetencije koje je potom krenuo nadograđivati u svom radu. Odmah mu se pružila prilika za rad u području obrazovanja, a što je objeručke prihvatio.

Željko Posavec nastavnik je strojarske grupe predmeta u Srednjoj školi Ludbreg, maloj školi, ali školi koja od samih početaka niže uspjehe u području strojarstva, te u školi koja i upisuje obrazovne programe u području strojarstva – strojarski računalni tehničar, CNC operater, strojobravar i tokar. Osim redovite nastave i neposrednog rada s učenicima iz temeljnih strojarskih predmeta, Željko Posavec surađuje i radi s učenicima van nastave, provodeći izvannastavne aktivnosti u području robotike i 3D tehnologija, a za što su učenici posebice zainteresirani.

U području robotike, svakako treba izdvojiti njegove rezultate koji su se ponavljali tijekom školskih godina. Željko je tako organizirao natjecanja iz robotike u svojoj školi na državnoj razini 2016. godine te se plasirao na međunarodno natjecanje u robotici koje se održalo u Leipzigu, Njemačka iste godine. Tako je bio mentor svom timu od četvero učenika koji su osvojili prvo mjesto u kategoriji CoSpace Rescue - Supertimovi.

Sljedećih godina, Željko je sa svojim timovima i dalje osvajao prva tri mjesta iz robotike, pa se tako plasirao i na međunarodno natjecanje koje se održalo 2017. godine u Nagoyi, Japan. Osim velike ljubavi prema robotici i pripremanju učenika za robotička natjecanja, Željko redovito priprema učenike za natjecanja u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Konkretnije, već je dva puta sudjelovao na državnom natjecanju u području Tokar i međužupanijskim natjecanjima u CATIA dizajniranje računalom i CNC tehnika glodanja. Nadalje, Željko Posavec je kao nastavnik u školi inicijator i pokretač brojnih projekata poput Ideje godine, a osim toga uvelike se zalaže za uvođenje i realizaciju inovativnih metoda poučavanja u nastavi. Najnovije područje rada je praktični rad na 3D printeru. Osim u školi, radio je i kao asistent na Sveučilištu Sjever i Veleučilištu u Bjelovaru.

Oženjen je i ponosni otac je jednog djeteta. 

Željko Posavec član je SDP-a nekoliko godina, predsjednik Foruma mladih SDP-a Petrijanec od 2014.-e godine. Na lokalnim izborima 2017.-e godine pobjeđuje HDZu utvrdu u Općini Petrijanec nakon njihove vlasti u 5 mandata. Postaje 5. najmlađi načelnik u Hrvatskoj i posvećuje se radu u općini EU projektima, poboljšanju standarda za sve mještane i ravnomjeran razvoj u svih 6 naselja Općine Petrijanec. SDP na lokalnim izborima 2017.e izašao sam i osvojio većinu u Općinskom vijeću i mjesto zamjenika načelnika iz redova naše stranke. Član je županijskog odbora SDP-a, aktivno se bavi sportom i nogometom te djeluje u društveno – političkom životu u svojoj općini.

I dalje radi u Srednjoj školi a općinu vodi kao načelnik volonter. 

Kontakti

Pročelnica
Renata Skoko
T: +385 42 390 554
E: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Viša referentica za poslove Županijske skupštine
Biserka Kozulić
T: +385 42 390 559
E: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće