Konstituiran Savjet za socijalnu skrb Varaždinske županije  

12.1.2022.
Konstituiran Savjet za socijalnu skrb Varaždinske županije   

Županijskoj palači u Varaždinu održana je konstituirajuća sjednica Savjeta za socijalnu skrb Varaždinske županije, a osim predsjednice Savjeta Tamare Ljubić Zajec koja je i predstavila programa rada Savjeta, prisutne članove pozdravio je i župan Anđelko Stričak koji im je poželio konstruktivan rad te je pritom izrazio podršku njihovim aktivnostima.

Važno je istaknuti kako su Županije temeljem Zakona o socijalnoj skrbi, dužne osnovati Savjet za socijalnu skrb  i to odlukom Županijske skupštine. Savjet za socijalnu skrb u Varaždinskoj županiji osnovan je još 13.12.2011. odlukom Županijske skupštine, a zbog održanih lokalnih izbora i novog četverogodišnjeg mandatnog razdoblja, na sjednici Skupštine održane 30. 11. 2021., donijeto je rješenje o imenovanju novog saziva Savjeta, za sljedeće 4-godišnje mandatno razdoblje.

Kako je istaknula predsjednica Savjeta Tamara Ljubić Zajec, članovi će uz sve aktivnosti predlagati provedbu mjera i aktivnosti za poticanje  razvoja sustava socijalne skrbi, novih oblika pomoći i usluga socijalne uključenosti i podrške, sukladno Socijalnom planu za Varaždinsku županiju te će u suradnji s Ministarstvom pratiti provođenje socijalnih mjera i pružanja usluga socijalne skrbi na rijetko naseljenim i nerazvijenim područjima.

Uz već navedenu predsjednicu Savjeta, članovi su još i Ljubica Božić, županijska pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje, pomoćnica pročelnice za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Zvjezdana Fulir, Jasenka Franjčec, v.d. ravnateljice Centra za socijalnu skrb Varaždin, Sandra Vidaček, v.d. ravnateljice Društva Crvenog križa Varaždinske županije, ravnatelj Biskupijskog Caritasa  mr.sc. Ante Šola, predstojnik Područne službe u Varaždinu- HZMO Aleksandro Žnidar, Robert Čusek, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Ivanec, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ludbreg Anica Zember,  ravnateljica Centra za socijalnu skrb Novi Marof Sunčica Koren, Mirta Kraš, rukovoditelj Područnog ureda u Varaždinu – Zavod za vještačenje , prof. rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te mr.sc. Matija Mikac.

Galerija slika

Podkategorije

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće