Ministrica kulture i medija u društvu župana i gradonačelnika obišla palaču Sermage i Centar za posjetitelje u Županijskoj palači te nazočila otvorenju 53. Varaždinskih baroknih večeri

23.9.2023.
Ministrica kulture i medija u društvu župana i gradonačelnika obišla palaču Sermage i  Centar za posjetitelje u Županijskoj palači te nazočila otvorenju 53. Varaždinskih baroknih večeri

U sklopu posjete Varaždinu i Varaždinskoj županiji, ministrica kulture i medija dr.sc. Nina Obuljen Koržinek obišla je palaču Sermage u Varaždinu kao i Centar za posjetitelje u Županijskoj palači. U pratnji ministrice bili su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, saborski zastupnik Damir Habijan, dr. sc. Vesna Pascutini Juraga, pročelnica Konzervatorskog odjela u Varaždinu, Goran Mališ, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije te Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin kao i ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin Miran Bojanić Morandini.

Nakon obilaska ministrica je u pratnji domaćina nazočila otvorenju 53. Varaždinskih baroknih večeri u varaždinskoj Katedrali u kojoj su nastupili  članovi La Cetra Barockorchester te Zbora Hrvatske radio televizije uz soliste Carlosa Menu i Jonu Martineza na čelu s dirigentom Andreom Marconom.

-Festival koji povezuje tradiciju baroknog muziciranja s ishodištem baroka i najvrjednijim baroknim spomenicima koje imamo u Hrvatskoj. Veseli me da se iz godine u godinu vidi sve veći interes publike i izvođača - rekla je ministrica te dodala kako su Barokne večeri pomogle da se u Hrvatskoj više vrednuje, upoznaje i istražuje barokna baština ali i baština onih država koje su zemlje gost-rekla je ministrica Obuljen Koržinek.

Kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora GordanaJandrokovića , otvorenju Varaždinskih baroknih večeri prisustvovao je i saborski zastupnik Damir Habijan.

- Očekuje nas 25 vrhunskih glazbenih programa i poslastica i vjerujem da će Varaždinske i Varaždinci, kao i ostali posjetitelji, s obzirom na nacionalni značaj ovog festivala, ali i njegov renomirani glas diljem Europe, sigurno uživati u ovim danima Festivala - rekao je Habijan.

Prije samog koncerta prisutnima su se obratili i veleposlanik Švicarske konfederacije u Hrvatskoj Urs Hamer, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj te Zdravko Zima, posebni savjetnik za kulturu Predsjednika RH Zorana Milanovića.

Podkategorije

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće