Najavljene 54. Varaždinske barokne večeri

9.7.2024.
Najavljene 54. Varaždinske barokne večeri

Program 54. Varaždinskih baroknih večeri koje će se ove godine održati od 20. rujna do 3. listopada najavili su danas u atriju Gradske vijećnice u Varaždinu ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić, gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc. Miroslav Huđek te veleposlanica Portugala u Hrvatskoj Nj.E. Maria Paula Viera Leal da Silva.

Upravo je Portugal zemlja partner ovogodišnjeg festivala, a kako je rečeno na predstavljanju Portugal kao zemlja partner će ove godine ponuditi nova glazbena iznenađenja za mnogobrojnu festivalsku publiku , a ljubitelji barokne glazbe imati će priliku poslušati djela koja su drugačija od onih iz drugog dijela Europe i skladatelja iz njemačkog-engleskog-francuskog baroknog glazbenog kruga koje uglavnom i jesu na programu Varaždinskih baroknih večeri. 

Pohvalivši organizaciju u ime Varaždinske županije , pročelnik Huđek je naglasio kako je ovaj jedinstveni, međunarodno priznati festival već pune 54 godine posvećeni baroknoj glazbi te potiče njeno istraživanje, izvođenje, ali i očuvanje djela barokne glazbe kako hrvatskih tako i inozemnih skladatelja. Izrazio je uvjerenje kako će ovogodišnji festival biti prilika da se svi upoznamo s portugalskom glazbenom kulturom, i kulturnom tradicijom, ali i dosezima portugalskih skladatelja iz vremena baroka.

Podkategorije

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće