Održana 2. sjednica savjeta za obrazovanje, gospodarstvo i međuregionalnu suradnju Varaždinske županije

1.12.2021.
Održana 2. sjednica savjeta za obrazovanje, gospodarstvo i međuregionalnu suradnju Varaždinske županije

Na drugoj sjednici Savjeta za obrazovanje, gospodarstvo i međuregionalnu suradnju Varaždinske županije, koja je danas održana u Županijskoj palači u Varaždinu, usvojen je program rada Savjeta, a prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa prisutne je upoznala s projektnom praksom Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu na području visokog obrazovanja i praćenja trendova na tržištu rada.

Uz predsjednicu Savjeta mr. sc. Natašu Cikač, sjednici su prisustvovali župan Anđelko Stričak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović te Renata Skoko, privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana.

Župan Stričak je naznačio kako je na jučer održanoj sjednici Županijske skupštine usvojen novi županijski proračun, iz kojeg je vidljivo da je više od polovice proračunskih sredstava namijenjeno obrazovanju (51,3 %), a slijede zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo (16 %), što su ujedno područja nad kojima županije imaju najveće ovlasti.

- Ovime županijska vlast jasno pokazuje temeljne razvojne prioritete. Što se tiče područja koja spadaju pod vašu ingerenciju, od projekata koje planiramo u području obrazovanja su uvođenje i očuvanje sustava jednakih šansi, uspostava centara izvrsnosti od vrtića do srednjih škola, organizacija cjelodnevne nastave u osnovnim školama (dogradnja preostalih škola). Od projekata u visokoškolskom obrazovanju treba izdvojiti projekt STEM centar Sveučilišta Sjever i projekt Sveučilišnog kampusa Varaždin – faza II Fakulteta organizacije i informatike – rekao je župan.

Galerija slika

Podkategorije

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće