Općina Cestica slavi svoje dane; na svečanoj sjednici najavljeni novi planovi za daljnji razvoj općine

15.9.2023.
Općina Cestica slavi svoje dane; na svečanoj sjednici najavljeni novi planovi za daljnji razvoj općine

Općina Cestica slavi svoj dane, a središnja svečanost održana je u Kulturnom centru gdje je održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su nazočili mnogi ugledni gosti. Tako su svečanosti prisustvovali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, saborski zastupnik Predrag Štromar, član uprave HC-a Alen Leverić, načelnici i gradonačelnici te ravnatelji i direktori mnogih javnih poduzeća i ustanova.

Prisutne je u ime domaćina na početku sjednice pozdravio Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća, a zatim se načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj osvrnuo na proteklo jednogodišnje razdoblje, ali je najavio i neke nove planove za daljnji razvoj cestičkog kraja.

- Iako su nas u proteklih godinu dana pogodile dvije poplave, mi pokušavamo senirati štete, pa smo tako sanirali pet klizišta i tri nerazvrstane ceste, ukupne vrijednosti 1,5 milijuna eura, pri čemu je ŽUC i Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine osiguralo više od 2/3 sredstava. Stoga koristim ovu priliku da se zahvalim Vladi, premijeru Andreju Plenkoviću, Varaždinskoj županiji i županu Anđelku Stričaku na financijskoj pomoći, koju i dalje očekujemo. Ulagalo se i u ostalu komunalnu infrastrukturu, izgradnju pješačkih staza, a zajedno s Hrvatskim cestama ušli smo u investiciju skretača prema dvorani Osnovne škole Cestica. S Varkomom Varaždin izgrađene su četiri dionice vodovodne mreže, zahvaljujući čemu 99% mještana naše općine ima mogućnost priključenja na vodovodnu mrežu. Od velikih komunalnih zahvata važan je i projekt aglomeracije, te očekujemo da će se kućanstva do kraja godine moći priključiti-rekao je Korotaj.

 U ime svih prisutnih načelnika i gradonačelnika čestitke je uputio načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, a daljnju pomoć i podršku obećali su i saborski zastupnik Predrag Štromar i župan Anđelko Stričak.

-Razvoj ove općine je neupitan. Općina Cestica je na samoj granici sa Slovenijom i po meni ovdje se nekako najviše baštine te europske vrijednosti. Načela rada, ponašanja i djelovanja primjenjuju kod sebe, ali osim svih postignuća u fokusu nam moraju biti ljudi. Ovdje smo imali nekoliko elementarnih nepogoda, i ovo je prilika da se zahvalim vatrogascima koji su odmah priskočili u pomoć. S načelnikom i vijećnicima te mještanima sam ovdje dočekao i Novu godinu, a upravo oni najbolje znaju što znači ulazak u Schengen-naznačio je župan.

Na kraju svečane sjednice podijeljena su i prigodna priznanja zaslužnim pojedincima, a nakon toga priređeno je i prigodno druženje.

Proslava Dana općine nastavlja se sutrašnjim obilježavanjem 25. godišnjice utemeljenja Kulturno umjetničkog društva Općine Cestica.

Galerija slika

Podkategorije

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće