Osnovnoškolcima uskoro stižu svjetleći prsluci

16.11.2021.
Osnovnoškolcima uskoro stižu svjetleći prsluci

Danas je u Županijskoj palači održana  druga sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije, a osim članova Savjeta sjednici su prisustvovali i članovi Zaklade Sveti Mihael kao i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Raspravljalo se o daljnjim aktivnostima  i inicijativama koje bi išle u smjeru povećanja sigurnosti prometa na cestama.

Župan Stričak je pozdravio sve prisutne istaknuvši pritom zadovoljstvo suradnjom Savjeta i Zaklade koja je urodila jednom kvalitetnom i hvalevrijednom idejom. Predsjednik Savjeta dr.sc. Zvonimir Sabati je istaknuo kako je župan prihvatio inicijativu kojom bi se povećala sigurnost u prometu na način da se za sve osnovnoškolce kupe svijetleći prsluci.

-Imamo skoro 13 tisuća osnovnoškolaca, no prsluke neće financirati isključivo Županija već će se tu uključiti i ŽUC, PZC  te općine i gradovi s područja naše Županije i očekujemo da ćemo tako doista postići višu razinu sigurnosti u prometu – izjavio je Sabati te dodao kako je Varaždinska županija unazad deset godina bila jedna od najsigurnijih županija u Hrvatskoj.
-Ove godine su brojke ipak malo porasle, imamo nekoliko poginulih osoba i upravo iz tog razloga smatramo da na sve moguće načine, prije svega ovom inicijativom, ali i u suradnji s MUP-om, moramo pokušati kontrolirati brzinu vozila u prometu i nadamo se da ćemo doći do toga da nemamo poginulih – zaključio je predsjednik Savjeta dr.sc. Zvonimir Sabati.

Predsjednica Upravnog odbora Sandra Županić je naznačila kako Zaklada podržava Savjet za sigurnost prometa i odluku o kupnji svjetlećih prsluka za sve osnovnoškolce te da je jedna od funkcija Zaklade osigurati sigurnost djece.

- Veseli nas ova inicijativa, radi se o dobroj i korisnoj akciji. Mi pomažemo potrebitima, ali i pomažemo u suzbijanju kriminaliteta. Zaklada ima i novu upraviteljicu, zamjenicu župana Silviju Zagorec. Promijenili su se neki članovi odbora, a u sljedeća dva tjedna planiramo napraviti sjednicu na kojoj će biti raspisan javni poziv na koji će se moći javiti i pravne i fizičke osobe. – zaključila je Sandra Županić.

Galerija slika

Podkategorije

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće