Udruga specijalne jedinice policije "RODA" u projektu „ZAjedno”

15.9.2021.
Udruga specijalne jedinice policije "RODA" u projektu „ZAjedno”

Udruga specijalne jedinice policije "RODA" Varaždin nositelj je projekta „ZAjedno”, a početna konferencija projekta kojoj su prisustvovali i župan Anđelko Stričak, zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković, predstavnica Ministarstva branitelja Snježana Hunjet, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić,  kao i mnogobrojni predstavnici braniteljskih udruga održana je u atriju Županijske palače.

Inače, radi se o projektu vrijednom 1,88 milijuna kuna, a u stopostotnom ga iznosu financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Bespovratna sredstva osigurana su iz inicijative za zapošljavanje mladih, Europskog socijalnog fonda, Operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali i to 91,89 posto, a ostatak iz državnog proračuna RH.

Svrha projekta je kroz programe i radionice, uz stručno vodstvo raditi na aktivnosti povećanja samopouzdanja, komunikativnosti i profesionalnosti radi lakšeg uključivanja na tržište rada.

Prisutne je na početku pozdravio Dražen Vitez, predsjednik Udruge Specijalne jedinice policije "RODA" i predsjednik NK Varaždin dok je župan Stričak istaknuo kako je geslo Specijalne policije "Prvi u ratu, prvi u miru“.

- Kao što smo prvi stali u obranu naše domovine i danas smo opet prvi u provođenju europskih projekata pute naše Udruge. Osobno i kao župan smatram da ako su se građani spremni udružiti, trošiti svoj novac i vrijeme putem bilo koje udruge, znači da ih to zanima, da to vole. To treba poticati i još im davati na važnosti. Stoga, svaka udruga koja djeluje na području Varaždinske županije koja se javi na natječaj, ispuni svu proceduru, bit će poticana i sufinancirana jer to tako mora biti- rekao je župan.

Podsjetio je i na obilježavanje 30. godišnjice oslobođenja Grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije.

- Veseli me da je upravo ovo jedan od događaja, da i dalje služimo našem narodu i našim građanima. U petak, nakon punih 30 godina, naši policajci dobivaju svoj spomenik – 37 poginulih, od toga 31 u Vukovaru, pet ih se vodi kao nestale, a 25. rujna ćemo veličanstvenim mimohodom ratnih pripadnika i udruga staviti točku na i jer to Varaždin i naši branitelji zaslužuju – najavio je župan.

Spomenimo kako su partneri na projektu Varaždinska i Međimurska županija, područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Varaždin i Čakovec, Nogometni klub Varaždin te Romska udruga Međimurja.

Projekt se inače provodi od 6. srpnja 2021. do 6. srpnja 2023. godine.

Galerija slika

Podkategorije

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće